Povijesno mjesto sa novom ulogom

Naša priča

VERGILAS CRAFT DISTILLERY temelji se na bogatoj povijesti Rijeke i daleko poznatoj riječkoj vodi.

Grad Rijeka ima bogatu povijest, a jedno od najpoznatijih imena odnosi se na Roberta Whiteheada, britanskog strojarskog inženjera, koji je ostavio neizbrisiv trag u povijesti Rijeke kroz svoj revolucionarni doprinos razvoju pomorskog oružja, Torpeda.

Inspirirani slavnom prošlošću Rijeke čijim središtem teče daleko poznata Rječina, vraćajući se prema njezinom izvoru, dolazimo do obnovljenog mlina u Trnovici, malom selu na Rječini koje je nekad bilo centar zbivanja.

Upravo je u starom mlinu u Trnovici uspješni poduzetnik i sam inovator Ivan Vergilas, slušajući glasnoću slapova i uživajući u mirnoći Rječine, za potpuni osjećaj ugode poželio uživati u dobroj kapljici s jedinstvenim potpisom i tako je nastala ideja za seriju riječkih pića pod nazivom WHITEHEAD.

Osmišljen kako bi sva osjetila uživala, asortiman WHITEHEAD se od uz tri vrste Premium gina dopunjuje s duboko aromatičnim rumom, viskijem složenih slojeva okusa, glatkim i neutralnim aromama votke i teraninom domaće, istarske recepture.

Premium WHITEHEAD ponuda nadopunjena je biranim pićima, izuzetnim uljima, začinjenim solima, autentičnim začinima i posebnim delicijama ovog kraja koje zaokružuju priču o inovacijama, povijesnim događajima i zanimljivim mjestima uz Rječinu, daleko poznatu riječku vodu.

Naša poruka

Tradicija protkana kvalitetom i inovacijama

VERGILAS CRAFT DISTILLERY kombinira vrhunsku kvalitetu, bogatu tradiciju i jedinstveni okus u svakom proizvodu. Koristeći najbolje prirodne sastojke i brižno usavršene recepte, stvorili smo destilate koji odražavaju našu posvećenost izvrsnosti.

Pažljivim odabirom lokalnih sirovina i koristeći izvorsku vodu iz Rječine, preciznom kontrolom svakog koraka proizvodnje i sazrijevanjem u visokokvalitetnim bačvama postigli smo vrhunske standarde kvalitete, pa svaki gutljaj proizvoda VERGILAS CRAFT DISTILLERY ostavlja poseban pečat okusa, kvalitete i tradicije i priča priču o nasljeđu i inovaciji.

Proces destilacije

01
Fermentacija
Žitarice, voće ili druge sirovine pomoću kvasca pretvaraju šećere u etanol i ugljikov dioksid, a rezultat je tekućina s niskim postotkom alkohola, fermentirana tekućina.
02
Destilacija
Fermentirana tekućina se zagrijava u destilacijskoj posudi kako bi se alkohol i arome odvojili od vode i nečistoća, što rezultira koncentriranim destilatom.
03
Dozrijevanje
Destilati mnogih pića često odležavaju u drvenim bačvama tijekom kojih piće intenzivira boju, razvija kompleksnije arome i postaje glatkije.

Postani naš distributer

Vlasnik ste ugostiteljskog objekta, trgovine ili suvenirnice?
Slobodno nam se javite mailom ili telefonom i poslat ćemo Vam sve potrebne informacije.
Veselimo se uspješnoj suradnji.

Kontaktirajte nas